Posten ligger ved et idyllisk vann i Gaupesteinmarka: Vientjern (på kråkstadmål uttalt «Viitjenn»). Navnet stammer fra gården Vien lenger øst. Vannet er samtidig grense mellom to fylker, Akershus og Østfold og mellom kommunene Ski og Hobøl.
Vannet er et populært turmål for mange hele året. Men på sommerstid er det her i det nordvestre hjørnet av vannet, vi finner badeplassene. Kråkstad har ikke og har aldri hatt mange badeplasser, kanskje Kråkstadelva måtte klare seg – eller Glennetjennet? Så det var hit til Viitjenn folk helst dro. Og i gamle dager, med mer sømmelige regler for bading, var det her ved posten vi fant Damebadet. Det var altså forbeholdt damene. Litt lenger vest, ved stupebrettet, var Herrebadet. Der kunne herrene ta sine bad. Skillet mellom hvem som kan bade hvor, eksisterer nå bare i navnene.
Både vannet og 600 mål skogsterreng over Hjellsåsen, ble i 1970 kjøpt av Ski kommune. Dette for å sikre innbyggerne et offentlig friområde. Det er satt opp doer og søppelkasser og lagt til rette for grilling. Adkomst er brukbar for både sykler, barnevogner og større rullestoler på barmark. Området blir flittig benyttet året rundt, skiløyper går over vannet og skøytene bringes med ved barfrost. Fisking gir ikke store resultater, men her finnes både abbor og gjedde. Engang vokste det røde vannliljer her i Vientjern, men de fikk ikke stå i fred. Den sjeldne blomsten må dessverre betraktes som utryddet herfra. Om våren er det et svare leven av svermende froskepar i vannet. Det kvekker overalt langs strendene, og utover sommeren kan man treffe småfrosker som hopper rundt i terrenget. I flere år bygget og bodde det bever i Vientjern, en flott beverhytte var i bruk rett øst for Damebadet. Man kan fremdeles se merker etter trefellingen de foretok.
Vi kan se spor etter to nedlagte husmannsplasser på østsiden (Hobølsiden) av vannet, nemlig Viensbråten og Kjensli.