Lorenz Christian Eger var født i Kristiania 6. oktober 1875, ble student fra Otto Anderssens skole i 1894 og tok medisinsk embetseksamen i 1903. Han var sønn av kongelig fullmektig hovedkasserer John Henry Eger, født 1. mars 1839 og død 4. feb. 1912 og Anna Marie Wessel Berg, født 10. nov. 1846, død 5. mai 1919.
Han utførte kandidattjeneste ved Rikshospitalets medisinsk Avd. B og kirurgisk Avd. i 1902, vikarierte sommeren 1903 og 1904 som kommunelege i Snåsa og var vinteren 1903-1904 og 1904-05 ansatt som reservelege ved dr. Dedichens Sindsykeasyl, begge ganger i ca. 6 mnd. Våren 1905 var han i 2 mnd. assistentlege i Vestfossen, hvoretter han tjenestegjorde som kandidat ved Kristiania kommunale sykehus 1., 2., og 3. avd. Våren 1906 ble han ansatt som kommunelege i Son og Hølen, med bopel sistnevnte sted. Han var vernepliktig sekondløytnant i armeens sanitet fra 15. mars 1900 og vernepliktig premierløytnant fra 1. juli 1903.
Eger ble 8. mars 1907 ansatt som kommunelege i Kråkstad og Ski og samtidig som fattiglege i Nordby og Oppegård. Fra 1920 var han også skolelege i Kråkstad og Ski. Han var styremedlem og i en periode på 30-tallet formann i Akershus Legeforening. Han var medlem av en rekke utvalg og styrer: I to år medlem av kontrollutvalget i Akershus, medlem av Kråkstad og Ski herredstyre fra 1914, en rekke år formannskapsmedlem og i et par perioder varaordfører og ordfører i Ski fra 1. jan 1935-15. februar 1941. Han var styreformann for det kommunale E-verket 1914-1941, formann i Kråkstad Sparebanks forstanderskap i 1936 og igjen fra 1943, vergerådsformann 1920-1941, formann i Fylkets medisinalkomité, formann i komite for ordning av Akershus Fylkes pensjonsvesen mm.
Han anskaffet seg motorsykkel i 1914 og bil i 1920 og dette lettet i stor grad arbeidet som landslege. Han skal ha hatt et par nokså alvorlige uhell med sin motorsykkel, men uten å komme vesentlig til skade. Bildet viser doktor Eger i bilen sin.
Et par historier som gjengis etter to eldre pasienter som undertegnede hadde i sin legepraksis på Ski:
Dr. Eger skal en gang ha kollidert med sin bil i krysset ved jernbanebrua i Ski. Den han kolliderte med, kom inn fra høyre, slik at etter vanlige trafikkregler burde dr. Eger ha vikeplikt. Han for imidlertid ut av bilen og ropte til den andre: "Så du ikke at det var legen som kom, du skulle jo ha stoppet!"
En annen fortalte at han måtte oppsøke dr. Eger en gang tidlig på morgenen 1. juledag, fordi en kamerat hadde kuttet seg og blødde mye. Dr. Eger hadde jo kontor i 1. etg, i sin bolig nederst i Kirkeveien og kom ned i sin slåbrok og lurte på hva han mente med å komme på døra 1. juledag. Han skjønte imidlertid fort at pasienten trengte behandling, slik at han slapp dem inn på legekontoret, hvor han da måtte fyre opp med ved i ovnen. Pasienten ble behandlet greit, og da de var ferdige, kom turen til betaling for behandlingen. Pasienten svarte at dr. Eger måtte sende regning til Jernbanens sykekasse, da han var ansatt ved jernbanen og hadde krav på dekning i sykekassen. Da utbrøt dr. Eger: "Så hører du kanskje til Drammen Distrikt også da!" (Sykekassen der var kjent for å vente lenge med å betale.)
Dr. Eger levde frem til 1959 og undertegnede opplevde han jo som skolelege i Ski. Han var da en gammel mann med svære buskete øyenbryn og vi var nok litt redde for ham. Skolehelsetjenesten var den gangen meget opptatt av å måle høyde og vekt, dette ble utført av helsesøster. De som lå under normalgrensen i vekt og de som lå over grensen, ble bestandig innkalt til etterundersøkelse hos dr. Eger. Jeg fikk stadig beskjed av min mor om å drikke mye vann før jeg skulle veies, men opplevde hvert år likevel å ligge under grensen og ble da (for øvrig sammen med senere lektor Øyvind Martin Løkenhagen ved Ski videregående skole) innkalt til denne etterundersøkelsen på Egers skolelegekontor i Holmengården. Vi var begge aktive i idrett og jeg kan ikke huske at noe patologisk ble funnet!