Saga var i drift fra 1530-årene og til 1860-70 årene. I 1832 ble huset på Grønstvedt restaurert, og alt tømmeret ble skjært med oppgangssaga. Noen hundre meter ovenfor saga var det i elvefaret anlagt en dam, i tilknytning til et lite fossefall som senere ble sprengt ut. Fra dammen gikk en renne ned til overløpsvannhjulet til saga. Hvor mye tømmer som ble skjært ved saga vites ikke, men at det var en god del er ganske så sikkert. 

Det var langt til neste sag, og «trelastbaron» Bernt Anker kjøpte rundt 1780 Grønstvedt for å få tilgang til saga. Anker hadde da kjøpt mye skog i Ski, blant annet Grøstad og Bekkevar. Tømmeret herfra ble kjørt til Asperkastet, rett syd for Asper Bru, og fløtet derfra til Grønstvedt. Det ble skjært tømmer som skulle videre til Son, Hølen og Drøbak, for videre salg der. Fra saga ble det ferdig skjærte tømmeret fraktet ut via Jaer og Kroer, der det var ganske flatt. Bildet viser rester av en oppbygd mur av stein som er  noen av de synlige restene i dag av vannsaga ved Grønstvedt.

Sirkelsaga kom rundt 1860/1870, og rent teknisk var det ikke vanskelig å bygge om fra oppgangssag til sirkelsag, men det er usikkert om det ble gjort på Grønstvedt. I 1918 var det kommet strøm til bygda, og da bygde bestefaren til Knut Solberg en sag rett ved gården. Muligens ble det brukt elementer fra den gamle vannsaga, men det er usikkert.

Se mer: Kalender 2025.