Alf Opsahl kom til Ski i 1934. Han var utdannet pølsemakermester fra Christiania Dampkjøkken. Han etablerte kjøttforretning i kjelleren på Bogers Hotel, men et nytt bygg, Opsahlgården, stod ferdig i 1940/41. Selv om det var rasjonering på kjøttvarer under krigen, ble det brukt mye fantasi for å få mest mulig ut av det lille som var. Bildet utlånt av Sigrid og Per Grønvold og viser Herlaug Rønning, Per Grønvold og Ruth Johansen.
Fra 1950 begynte svigersønnen Gunnar Erichsen som lærling. Han var gift med Alfs datteren Randi. Han overtok bedriften i 1956 som da ble hetende Alf Opsahls eftf. Selv om det var mange kjøttforretninger i Skibyen på den tiden, hadde alle nok å gjøre. Kiloprisene fra 1956 viser at koteletter kostet kr 8,90, skinkestek kr 7,50 og karbonadedeig kr 10,00. Etter hvert overtok svigersønnen Per Grønvold butikken.
I 1980 ble butikken fornyet etter datidens mote og ekspeditrisenes klær var i farger som stod til interiøret. Driften fortsatte med de samme gamle oppskriftene fra Alf Opsahl, men selvsagt med mye nytt i varetilbudet.
Etter 42 år i familiens eie, ble firmaet i 1986 solgt til slakter Bob som drev fram til 1996. Dermed var det slutt på slakterforretninger i Ski.
Se mer: Kalender 2013