Tråkk, stier, ride- og kløvveier ble kalt "allfar". De gikk helst over tørt land og høydedrag. Ofte bratte bakker, - for det var lettere for hesten å gå rett opp og ned enn i skrånende terreng.
Folk flest, særlig husmannsfolk og ubemidlede, måtte ta beina fatt i gamle dager når de skulle forflytte seg. Kirkefolket gikk fra alle kanter av bygda til den nærmeste kirken.
Den Fredrikshaldske kongevei var hovedvei fra Christiania gjennom Sverige og til unionsadministrasjonen i København. Den har vært i bruk som sti og ridevei helt fra bronsealderen. I vårt område delte kongeveien seg i østre og vestre trase ved Haugbro rett etter Tussebekken. Den vestre trasen gikk mot Ås og ut av vår kommune. Den østre trase gikk fra Haugbro - Kontra/Ski kirke - Nordre Ski. Ved Nordre Ski delte veien seg på nytt i østre og vestre linje.
Akershus fylkesvegkontor ønsket at den Fredrikshaldske kongevei gjennom Follo skulle settes i stand som historisk veistrekning, og som moderne gang- og sykkelvei. I første omgang gjaldt dette veien gjennom Nøstvetmarka, - strekningen mellom Haugbro og Gårdmannsbråten. Einar Aas jr. har samtalt med to av brubyggerne John Eivind Johansen og Håkon Karlström.