Fjellmaleriene

Rett ved Sandbakken kan du i en loddrett fjellvegg se et malt portrett av Jesus i kjortel. Kunstneren var Helmut Alfred Rohloff (Rolov).

Les mer

Hagabua

I 1926 overtok Georg Haga en kiosk på en tomt han leide av Marianne Kleveland. Kiosken lå på høyere side av innkjøringen til Waldemarhøyveien.

Les mer

Huset i skogen

Dette eiendommelig byggverket kunne en støte på i Sinnerudskogen mellom Ski og Kråkstad. Her residerte gullsmed Gulbrandsen i mellomkrigstiden.

Les mer

Kong Haakon i Kråkstad

I tiden 23. til 28. august 1937 ble det gjennomført en stor feltøvelse i traktene mellom østre og vestre linje av Østfoldbanen.

Les mer

Møllerbakken

Møllerbakken eller Møller'n som den ble kalt. Interessen for skisport, og særlig hoppsport, var liten på begynnelsen av 1900-tallet.

Les mer

Naturkatastrofen

Asgjerrudtjern ligger i Gaupesteinsmarka, godt plassert mellom Bjerkebekk og Strevopbråtan. Før 1975 var tjernet en flott badeplass som ble brukt av gårdene i nærheten.

Les mer

Navneplater

I klokketårnet i Kråkstad kirke har det i 130 år vært oppbevart en del navneplater, også kalt lysskjold.

Les mer

Perlekranser

Få har visst hva som i ca. 100 år har skjult seg i klokketårnet i Kråkstad kirke. Der har det blant annet hengt noen flotte kranser.

Les mer

Presidentens valp

Den amerikanske presidenten Herbert Hoover (1874–1964) var glad i hunder. Favoritten hans var schæferen King Tut helt til han fikk elghunden Weegie fra Ski.

Les mer

Radiostasjonen

Rradiostasjonen på Tallaksrud heter egentlig Telegrafverkets Mottager- og Målestasjon. Den ble flyttet fra Fornebu til Ski i 1939.

Les mer

Ski-meteoritten

Ski-meteoritten på 850 gram falt ned ved Dalsplass om kvelden 27. desember 1848. Norges første kjente funn av meteoritter.

Les mer

St. Hansbål

ØB skriver at St. Hanskvelden opprant med et veritabelt «kjempebål» i Ski kommuneskoger, nærmere bestemt på Sotåsen.

Les mer

Vaterlands dronning

Abelone Constance Kristensen ble født på Tukthuset, og var datter av ungkar Edvard Eriksen og tukthusfange nr. 68.

Les mer

Øieren

Historien om lokalavisa vår fra Øieren til Østlandets Blad av Harry Harsson.

Les mer